Bedrijven en ‘ adviseurs’ zijn niet dol op vrije meningen valt vaak op.

UIt: https://decorrespondent.nl/3755/Bij-deze-denktanks-bestellen-grote-bedrijven-hun-argumenten-voor-TTIP/426076605680-64f4a1ce

Jacques Pelkmans, onderzoeker van denktank Center for European Policy Studies (CEPS):

‘Het is een gruwelijk schandaal,’ briest hij. ‘Je zit je groen en geel te ergeren aan wat er allemaal voor larie wordt verkocht. De sociale media, ik was er al voor ze af te schaffen, en nu helemaal. Het is buitengewoon schadelijk. Mensen die er geen bal van weten, beweren allemaal dingen over TTIP. Tot [tv-presentator Arjen] Lubach op de Nederlandse televisie aan toe, overigens helemaal fout. Een eindeloze repetitie van onzin blijft rondhangen.’

Pelkmans mag pleiten voor kalmte en verstand in het debat over TTIP, de manier waarop hijzelf de tegenstanders wegzet, is ook niet gespeend van emotie.

(…)

Maar Pelkmans ziet geen reden die zorg serieus te nemen. Hij noemt het ‘complete crap‘ dat de regelgeving verzwakt zou worden. En hoe objectief en onafhankelijk hij zich ook voordoet, hij kan nauwelijks verbergen dat hij een warm voorstander van TTIP is.

Pelkmans zou in plaats van zich op te winden over social media eens zijn best kunnen doen echt de details over TTIP naar buiten te brengen. Logisch dat er nu gespeculeerd wordt, daar er zoveel geheim is.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s